Mainos
Mainos

Pyöräilijä tappoi vanhuksen – tuomittiin lähes 340 000 euron korvauksiin

Japanissa polkupyöräilijä on tuomittu jättikorvauksiin vanhuksen kuolemaan johtaneen onnettomuuden takia.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan japanilaismies törmäsi Tokiossa pyöräillessään 75-vuotiaaseen naiseen suojatiellä, minkä seurauksena vanhus kaatui ja loukkasi päänsä. Hän kuoli sairaalassa viisi päivää myöhemmin.

Tokiolainen oikeusistuin määräsi 46-vuotiaan pyöräilijän maksamaan uhrin omaisille noin 337 000 euron korvaukset. Oikeuden tuomarin mukaan jutusta haluttiin tehdä ennakkotapaus, joka näyttää, että polkupyörät voivat olla hengenvaarallisia aseita.

Tuomari totesi päätöksessään, että mies ei ollut kiinnittänyt huomiota muuhun liikenteeseen pyöräillessään ja onnettomuus ei ollut missään tapauksessa uhrin syytä. Pyöräilijän vauhti turmahetkellä oli 15-25 kilometriä tunnissa.

- Toisin kuin aiemmissa oikeuskäsittelyissä, tuomioistuin käsitteli meidän tapaustamme samalla tapaa kuin auto-onnettomuutta, sanoi uhrin poika Mitsuhiro Azuma.

Japanilaisen uutistoimiston Kyodon mukaan pyöräilijä on jo aiemmin tuomittu taposta kahden vuoden vankeusrangaistukseen, jota nyt lykättiin kolmella vuodella eteenpäin.

Pyöräilijöiden määrä on kasvanut Tokiossa viime vuosien aikana. Suurin piikki tilastoissa tuli vuonna 2011 sattuneen maanjäristyksen jälkeen, jolloin tuhannet matkustajat jäivät tuntikausiksi jumiin Tokion metroihin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme