Mainos
Mainos

Pysäyttävä tutkimus: Sydänpotilaita kuolee vähemmän, kun kärkilääkärit ovat poissa sairaalasta

Tuoreen tutkimuksen mukaan sydänkohtauksesta kärsivillä potilailla on suurempi todennäköisyys selvitä silloin, kuin kärkitason sydänlääkärit eivät ole paikalla sairaalassa.

Harvardin yliopiston tutkijat pohtivat, että alan kärkiasiantuntijat suorittavat potilaille muita lääkäreitä herkemmin sellaisia intensiivisiä toimenpiteitä, joista saattaa olla lopulta enemmän haittaa kuin hyötyä.

Asiasta kirjoittaa The Telegraph sivuillaan.

Tutkijaryhmä tarkkaili tutkimuksessaan yli kolmeatuhatta sydänkohtauspotilasta, jotka oli tuotu sairaalaan Yhdysvalloissa suuren sydänlääkärikonferenssin aikaan. Tilastoa verrattiin sellaiseen ajankohtaan, jolloin sydäntautien kärkilääkärit olivat paikalla sairaalassa. Potilaita jäi selvästi enemmän henkiin silloin, kun kärkilääkärit olivat poissa sairaalasta.

-Tämä on valitettava paradoksi, sillä konferenssien on määrä parantaa ammattitaitoa ja hoidon laatua, toteaa johtava tutkija, tohtori Anupam Jena

Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota siihen, että sydänpotilaiden ennuste paranee, kun he saavat kokonaisvaltaista hoitoa yksittäisten toimenpiteiden sijaan.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot