Mainos
Mainos

Pysäyttävä video: Luoteis-Italiassa hätätila tulvien takia – ainakin yksi ihminen kadonnut jokeen

Luoteis-Italiassa useiden jokien tulvat jatkuvat, ja yksi ihminen on kateissa Piemontessa pudottuaan Pellice-jokeen. Po-joella Torinossa tulva pyyhkäisi kaksi turistivenettä mukanaan sillä seurauksella, että ne törmäsivät siltaan.

Kadoksissa oleva mies on argentiinalainen.

Pelko Italiassa kasvaa maan suurimman joen tulviessa pahasti Cardèn kylässä. Paikallisten lähteiden mukaan tulva on kaatanut joitakin sähköpylväitä ja aiheuttanut sähkökatkoksia. Myös pelloilla tulvii.

Myös Tanaro-joki tulvii useista paikoista Astin ympärillä. 

Italian pääministeri Matteo Renzi totesi, ettei Piemonten tulvahätätilanne ole ohi vierailtuaan Torinossa. Tulvien odotetaan pahentuvan Asti- ja Alessandria-jokien osalta.

Hallitus tarttuu Renzin mukaan välittömästi toimiin tulvien johdosta toimittaen alueelle apua ja arvioiden tuhoja.

Tulvia on verrattu vuoden 1994 suurtulviin, jotka tappoivat 44 ihmistä ja veivät kodin 2 000 ihmiseltä. Tulvat ovat iskeneet myös Piemonten naapurialueelle Liguriaan, missä viranomaiset aikovat niin ikään pyytää valtiolta hätätilan julistamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme