Mainos
Mainos

Pysäyttävä video paljastaa karun todellisuuden Yhdysvalloista: Väkivaltaiselle poliisille suuremmat korvaukset kuin uhrille

Videosivusto NowThis jakoi Facebookissa videon, joka kertoo karua todellisuutta Yhdysvaltain poliisin toiminnasta. Videolla poliisi käskee maassa jo polvillaan olevaa miestä käymään maahan ja samalla potkaisee tätä voimalla leukaan.

Poliisin väkivaltaisuus tallentui kameralle. Poliisi joutui tapauksen seurauksena irtisanoutumaan työstään, mutta hänelle maksetaan 230 000 dollarin, eli noin 212 000 euron, erorahat.

Tapaus sattui vuonna 2013. Poliisi joutui oikeuteen tapauksesta, mutta syytteistä luovuttiin viime joulukuussa. Poliisille maksetaan satojen tuhansien irtisanomisrahat, kun taas mies, jonka leuan hän mursi potkulla, sai vain 15 000 dollaria sovittelussa.

Mies ei ollut tehnyt mitään väärää ja hän hädin tuskin täytti epäillyn määritelmän poliisin potkaistessa häntä.

Väkivaltainen poliisi ei saa enää työskennellä Doverin kaupungilla, mutta hän on vapaa hakemaan poliisin töitä muista kaupungeista.

Facebook-julkaisun kommenteissa lukuiset ihmiset ovat ilmaisseet järkytyksensä Yhdysvaltain poliisin toiminnasta. Kritiikkiä on herättänyt muun muassa poliisin tapa ampua pienimmästäkin syytä.

Vuoden 2014 lopulla Yhdysvalloissa kohistiin laajasti poliisin toiminnasta mustia amerikkalaisia kohtaan. Katso videot:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme