Mainos
Mainos

Pysäyttävä video: Sota teki irakilais- ja syyrialaiskaupungit aavekaupungeiksi

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC on julkistanut harvinaista ilmakuvaa Irakin ja Syyrian sodan ja Isisin runtelemista kaupungeista.

Esimerkiksi Keski-Irakissa sijaitseva Ramadin kaupunki on muuttunut suoranaiseksi aavekaupungiksi, vaikka se oli ennen niin kukoistava.

– Sadattuhannet ovat menettäneet henkensä, miljoonat ovat jättäneet kotinsa ja perheet ovat hajonneet. Ramadan on lopuillaan ja silti sen aikanakin ihmiset ovat joutuneet pelkäämään. Humanitäärinen katastrofi on käsin kosketeltava, toteaa komitean puheenjohtaja Peter Maurer.

Autioituneen Ramadin kaupungin katuja värittävät räjähteiden jäänteet ja ICRC:n mukaan kestää vielä kuukausia tai jopa vuosia, että kaupunki saataisiin jälleen turvalliseksi ja jälleen rakennettua.

Syyriassa ja Irakissa arvioidaan 10 miljoonan ihmisen jättäneen kotinsa. Syyriassa Punainen puolikuu ja Punainen Risti ovat auttaneet puhtaan juomaveden välittämisessä noin 6 miljoonalle syyrialaiselle. Irakissa järjestöt ovat välittäneet ruokaa, juomaa ja lääkeapua miljoonalle irakilaiselle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme