Mainos
Mainos

Pystyykö Gaddafi samaan kuin Saddam?

Libyan johtajan Muammar Gaddafin olinpaikasta on liikkunut viime päivinä runsaasti erilaisia huhuja, joita kukaan ei ole kyennyt vahvistamaan oikeaksi tai vääräksi.

Libyalaislähteiden mukaan 68-vuotias Gaddafi olisi paennut pääkaupungista Tripolista jo ennen kuin liittouma aloitti pommitukset Gaddafin hallintorakennuksiin.

Joidenkin lähteiden mukaan Gaddafi olisi yhä Tripolissa, ja että hän piileskelisi hallintokorttelialueella sijaitsevassa suojabunkkerissa

Erään arvion mukaan Libyan johtaja olisi puolestaan lentänyt Venezuelaan pitkäaikaisen liittolaisensa Hugo Chavezin suojiin. Gaddafin hallinnon korkeat sotilasviranomaiset ovat kuitenkin kiistäneet jyrkästi tiedon.

Gaddafi ei ole näyttäytynyt televisiossa sitten viikonloppuna käynnistyneen operaation. Sunnuntai-iltana hän puhui ääninauhalla Libyan valtiollisella tv-kanavalla. Ääniviestissä hän uhosi taistelevansa kuolemaansa asti.

—Me jäämme eloon ja te kaikki kuolette, Libyan johtaja uhosi liittoumalle.

Gaddafin ja Irakin entisen presidentin Saddam Husseinin tilanteessa vuonna 1991 on nähty paljon yhtäläisyyksiä. Kansainvälinen yhteisö asetti tuolloin lentokiellon Etelä- ja Pohjois-Irakiin. Saddam kykeni lentokiellosta huolimatta sinnittelemään seuraavan 12 vuoden ajan. Nähtäväksi jää, pystyykö Gaddafi samaan Libyassa.

(Lähteet: CNN, BBC, The Guardian, The Sun, International Business Times, AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme