Mainos
Mainos

Qatar ei taipunut vaatimuksiin – Saudi-Arabia ja liittolaiset: Uhka alueturvallisuudelle

Saudi-Arabia liittolaisineen on sanonut, että Qatarin vastustelu vierusmaidensa asettamissa vaatimuksissa uhkaa alueen turvallisuutta.

Saudi-Arabian, Arabiemiraattien, Egyptin ja Bahrainin mukaan kieltäytyminen vaatimusten noudattamisesta viestii siitä, että Qatar aikoo jatkaa politiikkaansa tarkoituksenaan horjuttaa alueturvallisuutta.

Maat katkaisivat viime kuussa yllättäen diplomaattisuhteensa ja kaupankäynnin Qatariin. Kuningaskunnalle pakotteita asettaneet Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Egypti ja Bahrain ovat vaatineet Qataria muun muassa sulkemaan al-Jazeera-mediayhtiön ja supistamaan yhteyksiään Iraniin.

Naapurimaat syyttävät Qataria muun muassa ääriryhmien tukemisesta. Qatar on pitänyt vaatimuksia kohtuuttomina ja maata edustavat juristit puolestaan ovat kutsuneet pakotemaiden toimia kansainvälisen oikeuden vastaisiksi.

Alueen diplomaattinen kriisi on pahin vuosikymmeniin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme