Mainos
Mainos

Qatarin konekaappari antautui

Irakilainen mies kaappasi tänään Qatarista Jordaniaan matkalla olleen lentokoneen ja pakotti sen laskeutumaan Saudi-Arabiaan. Tämän jälkeen kaappari antautui Saudi-Arabian viranomaisille. Qatar Airways -lentoyhtiön edustajan mukaan kaikki koneessa olleet 144 ihmistä ovat turvassa. Kaapparin motiiveista ei ollut heti tietoa.

Qatarin pääkaupungista Dohasta matkaan lähtenyt lentokone oli aloittamassa laskeutumisen Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin, kun lentäjä ilmoitti, että koneen olisikin laskeuduttava Hailiin Saudi-Arabiaan. Kone kierteli puolisen tuntia Hailin yllä ennen kuin se sai laskeutumisluvan. Matkustajien mukaan koneen kaapanneella irakilaismiehellä oli mukanaan pitkä veitsi, mutta hän ei käyttänyt väkivaltaa.

Kaapparin antautumista edelsivät saudiarabialaisella lentokentällä käydyt neuvottelut, joiden kerrottiin jatkuneen puolitoista tuntia. Airbus A300-koneessa oli 133 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä.
(STT-Reuters-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme