Mainos
Mainos

Qatarin uutistoimisto hakkeroitiin – verkkoon syötettiin valeuutisia

Persianlahdella sijaitsevan Qatarin valtiollinen uutistoimisto on aloittanut selvityksen viime yön tunteina tapahtuneesta hakkeroinnista.

Uutistoimiston tietoverkkoon murtauduttiin viime yönä, ja linjoille syötettiin useita perättömiä uutisia. Isku kohdistui uutistoimiston verkkosivuille ja Twitter-tilille.

Valeuutisissa kerrottiin muun muassa, että Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Qatarin välit ovat kehnot ja että maan ulkoministeri Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani aikoo vetää suurlähettiläät pois useista Qatarin naapurimaista. Perättömiä uutisia väitettiin emiiri Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thanin kannanottoihin perustuviksi.

Isku tulkittiin yritykseksi heikentää Qatarin jo ennestään vaikeita ulkosuhteita muiden Persianlahden valtioiden kanssa.

Valeuutinen suurlähettiläiden vetämisestä pois levisi laajalle alueen muissa maissa, muun muassa Arabiemiraateissa ja Saudi-Arabiassa. Valeuutiset levisivät laajalle myös alueen sosiaalisessa mediassa.

Qatar on valittanut, että sitä vastaan on meneillään loanheittokampanja. Muut alueen maat ovat arvostelleet Qataria sen tuesta Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan taisteleville kapinallisryhmille. Joissakin amerikkalaismedioissa Qataria on syytetty terrorismin tukemisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme