Mainos
Mainos

Quebecin moskeijaiskussa vain yksi epäilty

Kanadassa Quebecin verisen moskeijaiskun jälkeen otettiin kiinni kaksi ihmistä, joista toista epäillään ampujaksi. Poliisin mukaan toinen on otettu kiinni todistajana. 

Quebecin kaupungissa sunnuntaina iltarukouksen aikaan tehdyssä iskussa moskeijaan kuoli kuusi ihmistä ja haavoittui useita. Kanadan yleisradioyhtiö CBC kertoo, että iskussa kuolleet olivat kaikki miehiä. CBC:n mukaan haavoittuneista viiden tila oli maanantaina kriittinen.  

Viranomaiset kertoivat tänään, että epäilty soitti ja antautui itse poliisille teon jälkeen. Tapauksen yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä avoimia, sillä tutkinta on kesken.  

Poliisi tutkii moskeijaiskua terroritekona.  

Moskeijassa oli ampumisen aikana noin 50 ihmistä. Ampuminen tapahtui CBC:n mukaan rakennuksen alakerroksessa, missä oli enimmäkseen miehiä. Useimmat naiset ja lapset olivat ylemmässä kerroksessa.  

Quebecin kaupunki sijaitsee Itä-Kanadassa noin 240 kilometrin päässä Montrealista.   

"Barbaarista väkivaltaa"    

Kanadan pääministeri Justin Trudeau tuomitsi Quebecin moskeija-ampumisen terroritekona muslimeita vastaan. Trudeaun mukaan muslimit ovat tärkeä osa Kanadaa kansakuntaa eikä heihin kohdistuvalla väkivallalla ole maassa sijaa. 

Quebecin provinssin pääministeri Philippe Couillard tuomitsi ampumisen "barbaarisena väkivaltana".  

Couillard vakuutti Twitterissä paikallishallinnon työskentelevän asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi. Hän myös ilmaisi tukensa Quebecin islaminuskoisille asukkaille.  

Yleisradioyhtiön ranskankielisen Radio Canadan mukaan maan pääkaupungissa Ottawassa parlamentti piti tänään hiljaisen hetken uhrien muistolle.  

Sama moskeija joutui ilkivallan kohteeksi kesäkuussa. Tuolloin rappusille jätettiin sian pää muslimien pyhän kuukauden ramadanin aikaan.  

Kanadassa on myös viime kuukausina töhritty moskeijoita rasistisilla töhryillä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme