Mainos
Mainos

Radio: Uusimmissa Tiibet-mellakoissa kuollut useita

Eilen puhjenneissa uusissa Tiibet-väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa 15 ihmistä, kertoo yhdysvaltalaisrahoitteinen radiokanava Free Asia.

Kiinan lounaisosassa Sichuanin maakunnassa syntyi mellakka, kun yhteensä noin 700 munkkia ja muita tiibetiläisiä oli kokoontunut vaatimaan kahden pidätetyn munkin vapauttamista.

Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi eilen, että mellakassa olisi loukkaantunut yksi viranomainen ja poliisi olisi ampunut varoituslaukauksia. Radio Free Asian mukaan poliisi ampui kuitenkin suoraan mielenosoittajia ja mellakassa loukkaantui kaikkiaan kymmeniä ihmisiä.

Sichuanin mellakka on jatkoa kymmenille itsenäisyyttä vaativille mielenosoituksille, jotka alkoivat maaliskuun alkupuolella tiibetiläisalueen pääkaupungissa Lhasassa. Kiinan johdon mukaan välikohtauksissa on kuollut 19 ihmistä, Tiibetin pakolaishallituksen mukaan kuolleita on ainakin 140.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme