Mainos
Mainos

Radioaktiiviselle säteilylle altistuneet varkaat pakosalla Meksikossa

Radioaktiivista lastia kuljettaneen kuorma-auton Meksikossa anastaneet varkaat ovat yhä karkuteillä. 

Kuorma-auto ja sen sisältämää vaarallista koboltti-60:tä sisältänyt lasti löydettiin viime yönä pääkaupunki Mexicon pohjoispuolelta. Radioaktiivinen aine oli otettu pois teräsvahvistetusta säiliöstä ja jätetty satojen metrien päähän kuorma-autosta. 

Viranomaiset sanovat, että säiliön kanssa tekemisissä olleet henkilöt ovat suuressa vaarassa menehtyä muutaman päivän sisällä radioaktiivisen myrkytyksen seurauksena.

Nyt odotellaankin sitä, että säteilymyrkytysoireista mahdollisesti kärsivät varkaat ilmestyvät jonkin meksikolaissairaalan vastaanotolle.

Viranomaiset pitävät todennäköisenä, että varkaiden kohteena oli kuorma-auto, ei sen vaarallinen lasti.

Kuorma-auto varastettiin maanantaina huoltoasemalta Tepojacossa, lähellä pääkaupunki Mexicoa.  Kuorma-auto oli kuljettamassa lastia Pohjois-Meksikossa sijaitsevasta sairaalasta radioaktiivisen jätteen keskusvarastoon.

Koboltti-60:tä käytetään lääketieteellisissä hoidoissa. Se on koboltin keinotekoinen radio-aktiivinen isotooppi. Se ei kelpaa ydinaseen valmistukseen, mutta siitä voidaan tehdä niin sanottu likainen pommi eli räjähde, joka levittää radioaktiivista ainetta laajalle alueelle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot