Mainos
Mainos

Radioasema Lukashenkon kiusaksi

Valko-Venäjä protestoi eilen toisinajattelijoiden radioasemaa vastaan, jonka on määrä aloittaa toimintansa Puolassa. Puolalaisen päivälehden mukaan Radio vapaa Valko-Venäjä pyrkii luomaan vastavoiman Aleksandr Lukashenkon hallinnolle.

Valko-Venäjän ulkoministeriön mukaan radioaseman perustamisella pyritään hyötymään Valko-Venäjän ja länsimaiden diplomaattiselkkauksesta. Asema vaarantaa ulkoministeriön mielestä Puolan ja Valko-Venäjän väliset suhteet. Uusi radioasema on puolalaislehden mukaan Yhdysvaltojen ja Euroopan neuvoston rahoittama. Puolan viranomaiset sanovat, että Puolalla ei ole mitään tekemistä aseman kanssa. Radioasema aloittanee toimintansa 50 kilometrin päässä Valko-Venäjän rajalta, ja sitä toimittavat valkovenäläiset journalistit, jotka eivät voi työskennellä kotimaassaan.

Myös USA lätkäisi viisumikiellon

Yhdysvallat on päättänyt rajoittaa viisumien myöntämistä Valko-Venäjän presidentille Aleksander Lukashenkolle ja useille hallituksen jäsenille. Päätös on vastaveto sille, että Valko-Venäjä on hankaloittanut ulkomaisten diplomaattien toimintaa Minskissä. EU teki vastaavan päätöksen maanantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme