Mainos
Mainos

Rahtikone syöksyi maahan Kongossa

Kansainvälinen ilmailujärjestö IATA nimesi Kongon demokraattisen tasavallan viime vuonna lentoliikenteen "häpeäpilkuksi".

Lähes 40 ihmistä on saanut surmansa eilen sattuneessa lento-onnettomuudessa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Venäläisvalmisteinen Antonov 26 -rahtikone syöksyi maahan lähellä Kinshasan kansainvälistä lentokenttää. Koneessa oli 17 ihmistä.

Africa 1 -lentoyhtiön kone murskasi useita asumuksia ja aiheutti suuren tulipalon. Kuolleiden lukumäärän uskotaan vielä kasvavan.

Lentoturvallisuus on Kongossa surkea. Kansainvälinen ilmailujärjestö IATA nimesi viime vuonna maan lentoliikenteen "häpeäpilkuksi".

Koko Länsi-Euroopan kokoisessa Kongossa on vain muutamia satoja kilometrejä päällystettyjä teitä, joten lentokuljetukset ovat usein ainoa vaihtoehto. Lentokoneiden varaosia ei kuitenkaan ole, ja koneiden huolto on muutenkin hutiloitua.

Vuonna 1996 ainakin 350 ihmistä kuoli, kun Antonov-32-rahtikone syöksyi maahan Kinshasan keskustassa täynnä ihmisiä olevalle torille.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme