Mainos
Mainos

Raiskattu 11-vuotias kehitysvammainen tyttö tuli raskaaksi – haluaa pitää lapsen

Uruguayssakin puhutaan abortista, mutta uudenlaisessa tilanteessa. Raiskattu 11-vuotias tyttö tuli raskaaksi, ja tyttö itse haluaa pitää lapsen.

Lääkärit ja tytön perheen läheiset ovat kuvailleet tyttöä lievästi kehitysvammaiseksi. Paikallisessa mediassa siteerattujen lääkäriraporttien mukaan tyttö ei ymmärrä raskauden seurauksia.   

Uruguayssa abortti on laillinen tietyin edellytyksin raskausviikolle 12 asti. Raiskaustapauksissa raja on 14 viikkoa.  

Vaikka tytön raskaus on jo yli laillisen ajan, Uruguayn lasten ja nuorten instituutin johtajan Marisa Lindnerin mukaan abortti voisi olla edelleen mahdollinen esimerkiksi äidin terveyden vuoksi.  

Saman instituutin terveysosaston johtajan mukaan niin tytön kuin vauvankaan henki ei ole vaarassa, joten tyttöä ei voida pakottaa aborttiin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tytön siskopuolen 41-vuotias isoisä oli toistuvasti raiskannut tytön. Viranomaisten mukaan mies on pidätetty raiskauksesta epäiltynä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme