Mainos
Mainos

Raiskatulle 11-vuotiaalle sallitaan sittenkin abortti Romaniassa

Romanian hallituksen komitea on päättänyt sallia raiskauksen uhriksi joutuneen 11-vuotiaan tytön abortin, kertoo hallituksen tiedottaja.

Romaniassa abortti voidaan yleensä tehdä, jos naisen raskaus on alle 14 viikkoa. Amerikkalaisen uutiskanava CNN:n mukaan tytön raskaus on kuitenkin edennyt jo 21. viikolle.

Tytön vanhemmat ovat ilmoittaneet vievänsä tyttären jopa Britanniaan aborttia varten, mikäli komitea ei salli raskaudenkeskeytystä Romaniassa. Britanniassa abortit ovat laillisia aina 24. raskausviikolla saakka.

Romanian hallituksen edustajan mukaan maan kirkolliset piirit ovat vastustaneet aborttia. Ortodoksinen kirkko on suostutellut tyttöä pitämään vauvan ja on tarjoutunut jopa huolehtimaan lapsesta, mikäli perhe haluaa antaa tämän adoptoitavaksi.

Tytön oli raiskannut hänen oma setänsä, joka on nyt maan terveysministeriön mukaan kadonnut. Mediatietojen mukaan setä on 19-vuotias.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme