Mainos
Mainos

Raiskauksesta ja korruptiosta tuomittu poliisipomo teloitettiin Kiinassa

Kiina on teloittanut raiskauksista ja korruptiosta tuomion saaneen entisen poliisipäällikön.

Lounais-Kiinassa sijaitsevan Chongqingin kaupungin korkea-arvoisena oikeusviranomaisena ja poliisipäällikkönä toiminut 54-vuotias Wen Qiang suojeli lahjuksia vastaan paikallisia rikollisliigoja. Hänen on arveltu saaneen lahjuksia yli kahden miljoonan euron edestä.

Wen todettiin huhtikuussa pidetyssä oikeudenkäynnissä syylliseksi myös yliopisto-opiskelijan raiskaukseen vuosina 2007 ja 2008.

Nyt annettu kuolemantuomio on osa suurempaa, ammattirikollisliigoja koskevaa korruptiovyyhteä, joka on saanut runsaasti julkisuutta Kiinassa. Jutussa on tehty yli 3300 vangitsemista sekä nostettu useita satoja syytteitä.

Tuomion on saanut tähän mennessä Wenin lisäksi kolme korkea-arvoista poliisiviranomaista. Heidän tuomionsa ovat pituudeltaan kuudesta kuukaudesta 20 vuoteen. Lisäksi Wenin vaimo istuu vankilassa parhaillaan kahdeksan vuoden tuomiota lahjusten vastaanottamisesta.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme