Mainos
Mainos

Raiskaus ei johda raskauteen-poliitikko teki anteeksipyyntövideon

Yhdysvalloissa raiskauskommenteilla kohauttanut Missourin osavaltion edustaja ja senaattorin paikkaa tavoitteleva Todd Akin pyytää sanomisiaan anteeksi videolla.

Akinin kampanjatoimiston julkaisemassa videossa Akin sanoo käyttäneensä kohun aloittaneessa haastattelussa vääriä sanoja.

– Olen Todd Akin ja tämä on viestini. Raiskaus on inhottava teko. Käytin vääriä sanoja väärällä tavalla ja ja pyydän sitä anteeksi. Kahden tyttären isänä haluan kovia rangaistuksia rikollisille. Tunnen myötätuntoa seksuaalisen väkivallan uhreja kohtaan ja rukoilen heidän puolestaan. Raiskaus voi johtaa raskauteen, se on tosiasia. On totta, että raiskauksen uhriksi on joutunut moni. Virhe, jonka tein, oli sanoissa, ei sydämessäni. Pyydän anteeksiantoanne.

Video julkaistiin sen jälkeen kun republikaanisen puolueen arvovaltaiset edustajat vaativat Akinia tiukin sanoin luopumaan senaattorin paikan tavoittelusta. Puolue on myös katkaissut tuen hänen vaalikampanjaltaan.

Akin sanoi viikonvaihteessa tv-haastattelussa, ettei raiskauksesta yleensä tule raskaaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme