Mainos
Mainos

Raivo repesi pienestä vehkeestä – Trumpin alastonkuvan maalanneen kimppuun hyökättiin

Donald Trumpista kuuluisan alastonkuvan maalannut taiteilija kertoo joutuneensa Trumpin kannattajan pahoinpitelemäksi. Taiteilija oli jo tätä ennen saanut lukuisia uhkauksia tauluunsa liittyen.

Taiteilija Illma Goren kohun nostattaneessa teoksessa Trumpilla kuvataan olevan pieni penis.

–Olen saanut tappouhkauksia, raiskausuhkauksia ja nimettömiä puhelinsoittoja, joissa vaaditaan minua poistamaan kuva some-tileiltäni oikeushaasteella uhkaamalla, Gore kertoo Guardianille.

Viikko sitten kohu eteni kuitenkin uhkailua pidemmälle taiteiljan kotikaupungissa Los Angelesissa.

– Kun kävelin pitkin Alivira-katua, autollinen nuoria ihmisiä pysähtyi viereeni, huudellen minulle loukkauksia, Gore sanoo Guardianissa.

– Kun lähestyin autoa, kuulin matkustajanoven aukeavan. Kun nostin katseeni, hoikka mies nousi ulos autosta ja löi minua kasvoihin samalla kun muut alkoivat nauraa ja hurrata. ”Trump 2016”, hän huusi.

Hyökkäystä on ehditty epäillä huijaukseksi tai julkisuustempuksi, mutta Gore kieltää kummankin väitteen. Hän on myös tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille.

Maalauksessa ei ole Trumpin oikea vartalo

Mitä Trumpin alastonkuvaan tulee, Gore ei täysin osannut odottaa sen herättämää raivokasta vastaanottoa.

– Kun aloitin sen maalaamisen tammikuussa, ajattelin että jos joku niin Trump saattaisi tuntea olonsa uhatuksi kuvitellun pienen peniksen takia. Mutta en osannut odottaa, että hän ottaisi asian niin henkilökohtaisesti, että päätyi jopa puolustamaan peniksensä kokoa republikaanien väittelyssä maaliskuun 3. päivä.

Taiteilijan mukaan alastonkuva ei esitä kokonaisuudessaan Trumpia.

– Maalaamani ruumis ei ole kuvitteellinen – se on ystäväni muotokuva. Maalamalla hänen ruumiinsa Trumpin kasvoilla halusin nostaa esille kysymyksen siitä, mitä me ajattelemme sukupuolesta: jos olisin maalannut Trumpille valtavan peniksen, miksi me ajattelisimme sen olevan merkki siitä, että hän on vaikutusvaltainen? Miksi pieni penis nähdään epämiehekkäänä? Ja miksi epämiehekkyydessä on ylipäätään mitään vikaa?

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme