Mainos
Mainos

Räjähdykset jatkuivat Ukrainan ammusvarastolla

Ukrainalaisella ammusvarastolla tapahtuneen onnettomuuden takia arviolta 7 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja viisi on saanut surmansa.

Räjähdykset jatkuivat Ukrainan armeijan ammusvarastossa maan eteläosassa yhä tänään, kaksi vuorokautta tulipalon syttymisen jälkeen. Onnettomuuden takia arviolta 7 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan ja viisi on saanut surmansa.

Armeijan mukaan palo on laantumassa, mutta alueen asukkaat voivat palata asuntoihinsa vasta useiden päivien päästä. Uutistoimisto Interfaxin mukaan räjähdyksiä tapahtui edelleen noin puolen tunnin välein tai useamminkin.

Viranomaiset kertoivat, että yhtenä vaikeimpana tehtävänä pidetään ammusvaraston tyhjentämistä ja siivoamista. Rakennuksessa oli noin 4 500 tonnia ammuksia, mukaan lukien Grad-ohjuksia, joiden kantomatka on parikymmentä kilometriä.

Asevoimat kiistää, että turma johtuisi sotilaiden huolimattomuudesta. Armeijalähteiden mukaan varoja ei ole kuitenkaan ollut tarpeeksi turvallisuuden takaamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme