Mainos
Mainos

Räjähdys tappoi 10 palestiinalaista Gazassa

Ammuksilla lastatun Hamasin maastoauton räjähtäminen pakolaisleirissä surmasi kymmenen ja haavoitti kuuttakymmentä.

Ainakin kymmenen palestiinalaista on kuollut ja 60 haavoittunut räjähdyksessä Pohjois-Gazan sotilasalueella. Kuolleista kaksi on lapsia. Monet haavoittuneista ovat kriittisessä tilassa, ja uhriluku todennäköisesti nousee.

Palestiinalaislähteiden alustavien tietojen mukaan tapahtumien syynä oli äärijärjestö Hamasin ammuksilla lastatun maastoauton räjähtäminen Jabaljan pakolaisleirissä.

Räjähdys sattui samaan aikaan kun yksi Hamasin johtajista oli puhumassa väkijoukoille. Tuhansia Hamasin jäseniä ja tukijoita oli tänään kokoontunut juhlimaan Israelin vetäytymistä Gazan kaistalta.

Muutamaa tuntia ennen räjähdystä palestiinalaismilitantit ampuivat raketteja Pohjois-Israeliin, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Israelin armeija ilmoitti heti tapahtuman jälkeen, ettei sillä ole mitään tekemistä räjähdyksen kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kuolonuhreja vaatinut onnettomuus tai isku alueella sen jälkeen, kun Israel vetäytyi Gazasta.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme