Mainos
Mainos

Rajoittamaton kalastus halutaan kieltää pohjoisnavalla - Islanti ei hyväksy

Islanti vastustaa viiden arktisen alueen valtion sopimusta, jonka mukaan rajoittamaton kalastus kielletään pohjoisnavan ympärillä.

Islannin hallitus kertoo lausunnossaan, ettei Yhdysvaltain, Kanadan, Tanskan, Norjan ja Venäjän viikko sitten solmima sopimus sido sitä. Islanti ei osallistunut neuvotteluihin.

Sopimus kieltää kaupallisen kalastuksen 2,8 miljoonan neliökilometrin alueella pohjoisnavan ympärillä. Pohjoisnapaa ympäröivän Jäämeren jääpeite sulaa kesäisin ilmastonmuutoksen vuoksi, mikä mahdollistaisi kalastuksen alueella.

Islannin hallitus huomauttaa, että sen vientitulot perustuvat suurelta osin kalastukseen.

Yhdysvallat, Kanada, Tanska, Norja ja Venäjä ovat luoneet Jäämerelle talousvyöhykkeitä, joista osa on kiistanalaisia. Islanti ei ole osapuoli sopimuksissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot