Mainos
Mainos

Rajoitukset lisääntyneet Norjan päiväkodeissa – kiipeily ja metsäretket kielletty

Norjassa päiväkotien varotoimet ja rajoitukset ovat viime vuosina lisääntyneet, kertoo norjalainen TV2.

Yhä useammassa päiväkodissa esimerkiksi puissa kiipeily, metsäretket ja vesileikit ovat kiellettyjä. Rajoitusten tarkoituksena on estää lapsia satuttamasta itseään.

Rajoitukset voivat TV2:n haastatteleman professorin Ellen Beate Hansen Sandseterin mukaan olla haitallisia lapsen kehitykselle.

Hänen mukaansa vaarana on, että lapset eivät opi arvioimaan riskejä ja vastaamaan haasteisiin. Lisäksi heidän motoriset taitonsa eivät kehity riittävästi.

Päiväkodit ovat tiukentaneet sääntöjään suurta mediahuomiota saaneiden onnettomuuksien, viranomaisten suositusten ja vanhempien vaatimusten vuoksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot