Mainos
Mainos

Raju jälkijäristys moukaroi Uuden-Seelannin Christchurchia

Uudessa-Seelannissa viikonloppuna tuhoa aiheuttaneen maanjäristyksen toistaiseksi rajuin jälkijäristys on runnellut maan suurinta kaupunkia Christchurchia entisestään.

Järistys oli voimakkuudeltaan 5,0 Richterin asteikolla. Aamulla paikallista aikaa sattunut järistys moukaroi taloja ja katkoi sähköjä ympäri kaupunkia. Useita rakennuksia sekä noin kahden kilometrin mittainen autotunneli jouduttiin evakuoimaan, kun niiden seiniin ilmestyi halkeamia.

Paikallisten medioiden mukaan kaduille ajettujen kaupunkilaisten hermot ovat riekaleina. Poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään pois jo vaurioituneista taloista, sillä kärsineiden rakenteiden pelätään sortuvan jälkijäristysten voimasta.

Viikonloppuna sattunut järistys, voimakkuudeltaan 7,0 Richterin asteikolla, oli tuhoisin liki 80 vuoteen. Sen ei kuitenkaan tiedetä vaatineen kuolonuhreja.

Jälkijäristysten ennustetaan jatkuvan koko viikon.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme