Mainos
Mainos

Raju jälkijäristys ravisteli Japania hiljaisen hetken jälkeen

Japanilaiset hiljentyivät tänään kello 14.46 muistelemaan kuukauden takaisen maanjäristyksen ja tsunamin uhreja. Kuolleita tai kadoksissa olevia on 27 000.

Kaksi ja puoli tuntia hiljaisen hetken jälkeen maan koillisosaa ravisteli jälkijäristys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 6,6 magnitudiasteikolla. Pääministeri Naoto Kan joutui perumaan suoran tv-puheensa kansakunnalle, sillä järistys vavisutti Tokiotakin. Viranomaiset antoivat tsunamivaroituksen, joka peruttiin myöhemmin.

Tämänkertaisen jälkijäristyksen keskus oli 88 kilometrin päässä suurjäristyksessä vaurioituneesta Fukushiman ydinvoimalasta. Järistyskeskus oli kymmenen kilometrin syvyydessä. Viestimien mukaan yksi ihminen kuoli ja 220 000 jäi sähköttä, kun järistys katkoi sähkölinjoja.

Ydinvoimayhtiö Tepcon mukaan järistys katkaisi lyhyeksi aikaa sähköt voimalan reaktoreista, ja jäähdytyspumput pysähtyivät lähes tunniksi. Tällä ei kuitenkaan ollut vaikutusta turvallisuuteen. Voimalan työntekijät evakuoitiin järistyksen takia.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme