Mainos
Mainos

Videot: Raju myrsky iski Sydneyyn – tornado ja golfpallon kokoisia rakeita

Australiassa poikkeuksellisen raju myrsky on riepotellut maan suurinta kaupunkia Sydneyä. Pahimmillaan myrskytuulen nopeus oli noin 59 metriä sekunnissa. Lisäksi satoi krikettipallon kokoisia rakeita.

– Sydneyyn annettiin tälle päivälle tornadovaroitus. Se on iskenyt etenkin kaupungin etelä- ja kaakkoispuolella. Joitakin ihmisiä on loukkaantunut ja viety sairaalaan, kertoo toimittaja Pertti Mattila STT-Lehtikuvan Sydneyn-toimituksesta.


Ukkosmyrskyn tuulet ovat kaataneet puita ja voimalinjoja sekä repineet rakennusten kattoja. Australian meteorologian laitoksen mukaan Cronullassa kaupungin kaakkoispuolella muodostui jopa tornado.


Rankkasateet ovat nostattaneet tulvia eri puolilla kaupunkia.

Myrsky sotkee myös pahoin lentoliikennettä. Sydneyyn saapuvia lentoja on ohjattu muun muassa pääkaupunki Canberraan.

– Poliisi on kehottanut ihmisiä kovimman myrskyn vaikutusalueella lähtemään töistä mahdollisuuksien mukaan etuajassa liikenteen ruuhkautumisen estämiseksi, Mattila sanoo.

Meteorologit ovat kertoneet, että iltapäivän ja illan aikana Sydneyn alueelle on odotettavissa lisää myrskytuulia.

STT-Lehtikuvan toimitus sijaitsee Sydneyn länsipuolella noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta. Siellä myrsky kesti vain vähän aikaa eikä se tuntunut kovin voimakkaalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme