Mainos
Mainos

Raju myrsky iski USA:n itärannikolle

New Yorkin osavaltion rannikkoalueilla on valmistauduttu evakuointeihin, jos vedenpinta nousee voimakkaasti. Osavaltion pohjoisosiin odotetaan puolestaan jopa puolta metriä lunta.

Rajuin kevätmyrsky vuosikymmeniin riehuu Yhdysvaltain itärannikolla. Harvinaisen voimakas myrsky on vaatinut jo ainakin viisi kuolonuhria, ja satoja lentoja on peruttu sen vuoksi. New Yorkin osavaltiossa pelätään myös voimakkaita tulvia ja myös New Yorkin kaupungin alueelle on annettu tulvavaroitus.

Long Islandille ennustettiin sunnuntaiksi noin kymmenen senttimetrin sademäärää ja rannikon vedenpinnan arvioitiin nousevan puolentoista metrin verran. Osavaltion pohjoisosiin ennustettiin puolestaan runsasta lumisadetta.

- Tämä on hyvin epätavallista tähän aikaan vuodesta, meteorologi Brian Korty ihmetteli CNN-uutiskanavalle.

- Näemme tällaisia myrskyjä ehkä kerran 25 vuodessa.

New Yorkiin ehkä evakuointeja

New Yorkin rannikkoalueilla on valmiudessa tuhansia kansalliskaartin sotilaita, ja paikoin on varoiteltu evakuoinnin tarpeesta. Myrskyrintaman ennustettiin vahvistuvan koillisrannikolla, ja joillakin alueilla pohjoisosissa ennakoidaan satavan jopa puoli metriä lunta, ennen kuin myrsky mahdollisesti tiistaina laantuu.

Sama, lähes koko mantereen poikki ulottuva myrskyrintama poiki voimakkaita pyörremyrskyjä Texasiin ja kymmenien senttien lumipeitteen keskilänteen. Kolme ihmistä on kuollut Kansasin osavaltiossa liukkaan kelin aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa, kun taas Texasissa tornadot tappoivat kaksi ihmistä.

Rankkasade on aiheuttanut myös paikallisia tulvia muun muassa Marylandissa, Pennsylvaniassa ja New Jerseyssä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme