Mainos
Mainos

Raju pyörremyrsky surmasi kymmeniä Yhdysvalloissa

Ainakin 27 ihmistä kuoli Yhdysvalloissa viime yönä, kun pyörremyrsky pyyhkäisi Alabaman, Georgian ja Mississippin osavaltioiden yli maan kaakkoisosassa. Kuolonuhrien määrän pelätään vielä kohoavan, sillä useita ihmisiä on kadoksissa. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on hoidossa Alabaman suurimman kaupungin Birminghamin sairaaloissa. Alabaman osavaltioon julistettiin hätätila.

Kokonaistilannetta on ollut vaikea arvioida, sillä uusista vahingoista ilmoitettiin viranomaisille pitkin päivää. Suurin osa ihmisistä sai surmansa Jeffersonin ja St. Clairin piirikunnissa, joissa myös parisataa ihmistä loukkaantui.

Pyörremyrsky aiheutti myös paljon aineellisia tuhoja. St. Clairessa tuhoutui ainakin yksi koulu ja paloasema - lisäksi kaksi kirkkoa vaurioitui. Myrsky kolhi kaikkiaan noin 900:a rakennusta. Joillakin seuduilla pyörremyrskyn voima oli niin valtava, että se katkoi mennessään sähkötolpat ja riepotteli autoja ja muita ajoneuvoja pitkin pientareita. Georgiassa pyörremyrskyjä havaittiin toistakymmentä, ja useat seudut olivat kuin pommituksen jäljiltä. Edellisen kerran Jeffersonin piirikuntaa riepotteli yhtä raju pyörremyrsky vuonna 1977, jolloin 23 ihmistä kuoli.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme