Mainos
Mainos

Raju sää keskeytti pelastustoimet Filippiineillä – lähes 200 yhä kateissa

Filippiinien lauttaturman uhrien etsinnät on keskeytetty huonon sään takia. Kuolleita on löydetty yli 30 ja kateissa on yhä yli 170.

Turma sattui, kun matkustajalautta törmäsi rahtilaivaan ja upposi Filippiinien toiseksi suurimman kaupungin Cebun edustalla myöhään eilisiltana.

Lautta upposi muutamassa minuutissa. Osan matkustajista pelätään jääneen loukkuun lautan sisälle. Sukeltajat yrittivät päästä hylyn luo, mutta operaatio jouduttiin keskeyttämään kovan merenkäynnin ja rankkasateen takia.

Uhrien etsintä mereltä jatkuu yhä. Turman jäljiltä on löydetty kolmisenkymmentä kuolonuhria ja vedestä pelastettu yli 600 ihmistä. Lautalla oli turman aikaan yli 800 matkustajaa ja henkilökunnan jäsentä.

Kalastaja Mario Chavez oli ensimmäisiä turmapaikalle ennättäneitä.

– Poimin kymmenen ihmistä merestä. Oli pilkkopimeää ja minulla oli vain pieni taskulamppu. Ihmiset huusivat apua, mutta en pystynyt pelastamaan heitä kaikkia, Chavez kertoi.

Turman syytä tutkitaan. Viranomaiset epäilevät, että jompikumpi aluksista oli väärällä reitillä. Turma sattui kapeassa salmessa, jossa on aiemminkin sattunut pienempiä onnettomuuksia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme