Mainos
Mainos

Rajua huumetyötä Venäjällä

Venäjällä Jekaterinburgissa yksityinen järjestö on ottanut lain omiin käsiinsä taistellakseen kaupungin valtavaa heroiiniongelmaa vastaan. Jekaterinburg on Keski-Aasian huumeliikenteen risteyskohta, ja se näkyy kaupungin kaduilla. Alamaailmaan linkittyvä järjestö osallistuu aktiivisesti huumekauppiaiden ja kuriirien kiinniottoon, mutta liikkuu itsekin usein lain rajamailla. Yksi sen kiistellyimmistä saavutuksista on huumevieroitusklinikka, jonka ainoat lääkkeet ovat vesi, leipä ja käsiraudat.

Kaupunki ilman huumeita -järjestön johtajilla on itselläänkin rikosrekisteri muun muassa aseellisesta ryöstöstä, monilla sen työntekijöistä myös huumerikoksista. Nyt he ovat erikoisessa liitossa viranomaisten kanssa. Järjestö ottaa vastaan kansalaisten ilmiantoja, järjestää huumeratsioita miliisin kanssa, tekee itse heroiinin valeostoja - ja nauhoittaa kaiken toimintansa videolle. Rajut keinot selittyvät rajulla huumeongelmalla.

Jekaterinburg on Venäjän heroiinikaupan tienristeys. Afganistanissa tuotettu oopiumi jalostetaan Tadzikistanissa heroiiniksi. Sieltä aine tuodaan Kazakstanin pitkän ja huonosti valvotun rajan kautta Venäjälle, yleensä Jekaterinburgiin. Sitten aine jatkaa kohti länttä - Moskovaa, Pietaria ja Länsi-Eurooppaa - mm. Suomen kautta.

Huumekuriirit ovat yleensä tadzikkeja. Kuriirit tuovat usein aineet rajan yli omassa ruumiissaan. Venäjän lain mukaan huumeiden salakuljetuksesta voi tulla kahdeksasta kahteenkymmeneen vuotta vankeutta. Muuli riskeeraa kuitenkin myös henkensä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme