Mainos
Mainos

Rajuilma runnoi Britanniaa

Britannia kärsii rankkasateiden aiheuttamista rajuista tulvista.

Britannian etelä- ja keskiosia koetelleet tulvat ovat pysäyttäneet monin paikoin liikenteen kokonaan. Keski-Englannissa vilkas M5-moottoritie jouduttiin eilen illalla sulkemaan liikenteeltä veden noustua tielle. Jopa 2000 autoihinsa saarroksiin jäänyttä ihmistä kuljetettiin yöksi hätämajoitukseen lähiseuduille.

Myös junaliikenne oli poikki monin paikoin. Oxfordissa junamatkustajat joutuivat yöpymään paikallisessa koulussa, kun matka tyssäsi tulvavesiin.

Myräkkä vaikutti liikenteeseen myös Lontoossa, missä 25 metroasemaa suljettiin tulvimisvaaran vuoksi. Heathrow'n lentokentältä jouduttiin perumaan yli 400 lentoa, mutta lentoliikenne on lentokentän edustajien mukaan palannut jo normaaliksi.

Rajuilma runnoi Britanniaa pahaan aikaan, koska liikenne oli tavallista vilkkaampaa juuri alkaneiden koulujen kesälomien aikana.

Sadat taloudet ovat ilman sähköä, ja kymmeniä ihmisiä on pelastettu helikoptereilla talojensa katoilta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme