Mainos
Mainos

Rajujen taistelujen runtelemaan Etelä-Sudaniin vaaditaan tulitaukoa

Etelä-Sudanissa varapresidentti Riek Machar on yhtynyt presidentti Salva Kiirin vaatimukseen tulitauosta maan pääkaupunki Jubassa, kertoo BBC.

Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, ovatko väkivaltaisuudet kaupungissa lakanneet. BBC:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan on myös epäilyksiä siitä, etteivät presidentille ja varapresidentille uskolliset joukot välttämättä ole enää täysin johtohahmojensa hallinnassa.

Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa puhkesi viikonloppuna rajuja taisteluja hallituksen joukkojen ja kapinallisten välillä. Tuhannet ihmiset pakenivat yhteenottoja. Torstain jälkeen Jubassa on kuollut ainakin 270 ihmistä.

Sunnuntaina Etelä-Sudanin tilanteesta kokoustanut YK:n turvallisuusneuvosto on vaatinut molempia osapuolia lopettamaan väkivaltaisuudet välittömästi. Neuvosto pyysi alueelle myös lisää rauhanturvaajia.

Kiinalaismedian mukaan kaksi YK:n rauhanturvatehtävissä Etelä-Sudanissa ollutta kiinalaista rauhanturvaajaa on kuollut Juban viime päivien levottomuuksissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme