Mainos
Mainos

Rajut pommitukset moukaroivat edelleen Aleppoa

Syyriassa rajut pommitukset ovat jatkuneet Aleppossa kapinallisten hallitsemilla alueilla kaupungin itäosassa. Syyrian armeijan ja Venäjän koneet ovat pommittaneet Aleppoa ilmasta.  

Maan tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kertoo, että yön ja aamun aikana on tehty ainakin 30 iskua, joissa on saanut surmansa ainakin 10 ihmistä.  

YK sanoo harkitsevansa eri reittiä avustuskuljetusten viemiseksi Itä-Aleppoon. YK:n mukaan pommitusten alla kaupungin itäosassa on arviolta 250000 ihmistä.  

YK on yrittänyt lähettää apua Turkista Castello Roadia pitkin Aleppon piiritettyihin osiin. Humanitaarisen avun matkaa on vaikeuttanut se, ettei kuljetuksille ole taattu turvallista kulkua.  

Tukiryhmä yritti elvyttää tulitaukoa  

Syyrian tulitauko loppui alkuviikosta. Syyrian tukiryhmä kokoontui Yhdysvaltain ja Venäjän johdolla New Yorkissa torstai-iltana ja yritti löytää ratkaisun kestävän tulitauon saamiseksi Syyriaan.  

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan Venäjä ei neuvotteluissa pystynyt lupaamaan pommitusten lopettamista Syyriassa. 

– Nyt kysymys kuuluu, onko olemassa todellisia mahdollisuuksia päästä eteenpäin. On selvää, ettemme voi enää jatkaa samalla tiellä, Kerry sanoi kokouksen jälkeen.  

Kerryn mukaan prosessiin täytyisi löytää uskottavuutta. Hän sanoi, että Venäjän on lopetettava ilmaiskut Syyriassa. 

– Ei pelkästään päiväksi tai kahdeksi, vaan niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista, jotta kaikki voivat nähdä heidän olevan tosissaan, Kerry sanoi.  

Kerry on sanonut olevansa valmis tapaamaan Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin uudelleen tänään.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme