Mainos
Mainos

Raketit viuhuneet Turkin ja Syyrian rajalla

Turkin rajakaupungissa Kilisissä on räjähtänyt kolme rakettia. Raketit tulivat Isisin hallussaan pitämältä alueelta Syyrian puolelta. Turkin turvallisuusviranomainen sanoi, että raketti-iskuun on vastattu.

Viranomaiset sanovat, että kukaan ei kuollut iskuissa, mutta joitakin haavoittuneita on löydetty. Vain päivää aikaisemmin samanlaisessa raketti-iskussa sai surmansa neljä ihmistä. Viime viikolla raketit viuhuivat kolmena päivänä jättäen jälkeensä yli 20 haavoittunutta.

Kilis on ollut lähiviikkoina useaan otteeseen rakettitulen alla, sillä rajakaupungin toisella puolella valtaa pitävät tällä hetkellä Isis-joukot.

Kilisin kaupungissa on arvioitu olevan tällä yli satatuhatta Syyrian pakolaista.

Turkkiin kohdistuu huomattavia uhkia, kun se taistelee Yhdysvaltain rinnalla Isisiä vastaan niin Syyriassa kuin Irakissakin. Lisäksi turvallisuutta huojuttavat kurditaistelijat maan kaakkoisosissa. Tulitauko Turkin ja kurdien välillä keskeytyi viime kesänä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme