Mainos
Mainos

Raketteja ammuttiin päin ihmisiä, busseja ja pelastushenkilöstöä – Ruotsin ilotuliteliitto kriisikokoukseen

Ruotsin ilotulitealaa edustava liitto pitää tänään kriisikokouksen sen takia, että uutenavuotena Ruotsissa ammuttiin raketteja päin ihmisiä, busseja ja pelastushenkilöstöä.

Ruotsin televisiolle SVT:lle puhuneen ilotulitealan liiton puheenjohtajan Erik Nilssonin mukaan kyseessä on poliisiasia, mutta liiton tulee myös reagoida asiaan.

Nilssonin mukaan ilotuliteala voi esimerkiksi käydä läpi tuotteita ja selvittää, väärinkäytetäänkö joitain ilotulitteita muita enemmän. Sen jälkeen voitaisiin Nilssonin mukaan miettiä, tarvitaanko ilotulitteiden käytöstä uusia lakeja tai sääntöjä.

Raketeilla ihmisiä päin 

Poliisin mukaan rakettien ampumisesta ihmisiä, taloja ja autoja päin on muodostunut Malmössä viime vuosina jo perinne, kertoo SVT verkkosivuillaan. 

Pelkästään Göteborgin alueella poliisi sai uutenavuotena puhelimitse noin 90 ilmoitusta siitä, että raketteja oli ammuttu vaarallisella ja piittaamattomalla tavalla.

Länsi-Ruotsin poliisin mukaan ilmiö ei ole uusi, mutta rakettien suuntaaminen poliisia ja pelastuslaitosta kohti on yleistymään päin.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot