Mainos
Mainos

Raketti-isku surmasi kaksi lasta Egyptin rajalla

Kaksi lasta kuoli Egyptissä, kun raketti-isku osui asuintaloihin Rafahin kaupungissa lähellä Gazan rajaa. Lisäksi kolme ihmistä haavoittui.  

Turvallisuusviranomaiset selvittävät, mistä raketti ammuttiin.  

Gazassa on käyty taisteluita, kun Israelin armeija on pommittanut palestiinalaisaluetta. Palestiinalaisten Hamas on vastannut raketti-iskuilla Israeliin. Alueelle on nyt julistettu väliaikainen tulitauko.  

Egyptin viranomaisten mukaan lisäksi neljä lasta kuoli toisessa iskussa Siinailla, kun kranaatit osuivat heidän kotiinsa. Turvallisuusviranomaisten mukaan hyökkäyksen takana ovat islamistikapinalliset, jotka pyrkivät iskemään Egyptin sotilaita kohti.  

Siinain merkittävin islamistiryhmä, Ansar Beit Al-Maqdis, on kertonut ampuneensa raketteja myös Israelin puolelle tukeakseen Hamasia.  

Islamistien hyökkäykset ovat kiihtyneet Egyptissä sen jälkeen, kun Muslimiveljeskunnan Mohamed Mursi syrjäytettiin presidentin virasta viime vuonna.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme