Mainos
Mainos

Ramos Horta: Itä-Timoria uhkaa nälkä

Tuhannet itätimorilaiset ovat vaarassa kuolla nälkään ja janoon, ellei kansainvälinen yhteisö vaadi Indonesiaa sallimaan avustusjärjestöjen työskentelyä ilman rajoituksia Itä-Timorissa. Nobelin rauhanpalkinnon saanut Jose Ramos Horta varoitti nälänhädästä Darwinissa Australiassa eilen ennen lähtöään Eurooppaan.

Ramos Horta tapaa Lissabonissa Euroopan unionin edustajia pyytääkseen apua Itä-Timorin nälänhädän estämiseksi. Kansainvälisen yhteisön olisi Ramos Hortan mielestä toimittava nopeasti: Indonesiaa olisi vaadittava poistamaan rajoitukset, jotka se on asettanut kansalaisjärjestöjen avustustyölle Itä-Timorissa. Puolen vuoden kuivuus on tuhonnut sadon ja johtanut vesipulaan. Ihmiset ovat Ramos Hortan mukaan liian uupuneita kävelemään ja kantamaan vesisäiliöitä.

Autralialaisen AusAid -avustusjärjestön mukaan noin 1 500 perhettä kärsii kuivuuden seurauksista. Ramos Hortan mielestä Australia voisi sijaintinsa vuoksi koordinoida kansainvälistä toimintaa pahan nälänhädän estämiseksi.

Indonesia valloitti Itä-Timorin, entisen Portugalin siirtomaan, vuonna 1975 ja liitti se seuraavana vuonna alueeseensa. YK ei ole tunnustanut Itä-Timorin liittämistä Indonesiaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme