Mainos
Mainos

Rankkasateet piiskasivat Kiinan itä- ja eteläosia

Kiinan etelä- ja itäosien rankkasateet ovat uhanneet nostaa joidenkin patoaltaiden pinnan vaarallisen korkealle. Uutistoimisto Xinhuan mukaan itärannikon Zhejiangin maakunnassa ainakin viisi patoallasta oli vaarassa tulvia.

Maakunnan viranomaisten mukaan sade tuhosi noin 70 000 hehtaaria satoa, pysäytti lähes 300 tehtaan tuotannon ja pakotti sulkemaan yli sata tietä. Meteorologit ennustivat alueelle lisää sateita.

Rankkasateet iskivät Zhejiangiin vain päivää sen jälkeen kun Kiinan viranomaiset ilmoittivat voittaneensa kamppailun tulvivaa Tangjiashanjärveä vastaan Kiinan keskiosissa. Uutistoimisto Xinhuan mukaan maanjäristyksen synnyttämä järvi oli tyhjennetty puolilleen keskiviikkona.

Sichuanin maakunnan viranomaiset kuitenkin varoittivat, ettei vaara ole kokonaan ohi, sillä vedenpinta voi alkaa nousta uudestaan rankkasateiden myötä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme