Mainos
Mainos

Rannat suljettu – hai hyökkäsi jo toisen surffaajan kimppuun Australiassa

Hait ovat hyökänneet kahden päivän sisällä jo kahden lainelautailijan kimppuun samoilla rannoilla Australiassa.

Eilen hai puri 52-vuotiaan miehen surffilautaa, mutta mies itse säästyi tapauksesta vammoitta.

Poliisin mukaan mies oli istumassa laudallaan, kun hai iski siihen terävät hampaansa. Lasikuitulautaan jäi hampaista selvät jäljet.

– Ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen hai palasi ja yritti uudestaan, mutta onnistui jälleen puremaan vain laudan takaosaa. Jos mies olisi ollut makaamassa laudallaan, hän olisi aivan varmasti menettänyt jalkansa, kuvaa ensihoitaja Garry Meredith.

Edellinen haihyökkäys tapahtui torstaina samassa Lennox Headin turistikaupungissa. Siinä kävi kuitenkin huonommin, ja 32-vuotias lainelautailija loukkaantui vakavasti. Hänen kerrotaan olevan sairaalassa kriittisessä tilassa. 

Poliisin mukaan paikallinen mies oli surffaamassa ystäviensä kanssa, kun hai hyökkäsi hänen kimppuunsa. Hyökkäyksen jälkeen ystävät auttoivat pahasti alaraajoihinsa loukkaantuneen miehen rantaan ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan.

Torstain hyökkäys tapahtui samassa kaupungissa, jossa japanilainen turisti kuoli niin ikään hain hampaissa viime helmikuussa. Tuolloin 41-vuotias japanilaissurffaaja kuoli 3-4 metrisen valkohain revittyä irti hänen molemmat jalkansa.

Kaikki alueen rannat on suljettu tapausten jälkeen. Perjantaina uimakiellon astuessa voimaan Lennox Headissä oli käynnissä 270 lapsen surffikisat. 

Lennox Headin kaupunki sijaitsee Ballinan alueella 600 kilometriä Sydneystä pohjoiseen. 

Hait ovat yleisiä Australian rannikolla, mutta ne hyökkäävät ihmisten kimppuun harvoin. Viimeisten vuosikymmenten aikana hait ovat tappaneet keskimääri kaksi ihmistä vuodessa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme