Mainos
Mainos

Ranska äänestää aluevaaleissa – äärioikeistolle povataan voittoa

Ranskassa äänestetään aluevaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaalien turvatoimet ovat tiukat, sillä Ranskassa on yhä voimassa poikkeustila Pariisin terrori-iskujen jäljiltä.  

Vaalien ensimmäisen kierroksen povataan päättyvän äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman voittoon. Kyselyissä puolue oli johdossa kuudella alueella kolmestatoista. Puolueen maahanmuuttovastaisen sanoman arvellaan uppoavan moniin äänestäjiin etenkin nyt, kun Pariisin iskuista on vasta kolme viikkoa. Myös pakolaiskriisin uskotaan näkyvän kannatuksessa.  

Ranskaa hallitsevan sosialistipuolueen vaalinäkymät eivät ole hääppöiset. Puolueen ennustetaan menettävän paikkoja paitsi Kansalliselle rintamalle myös ex-presidentti Nicolas Sarkozyn konservatiiveille. Sosialistit eivät näytä hyötyvän edes siitä, että presidentti Francois Hollanden henkilökohtainen suosio on noussut Pariisin iskujen jälkiselvittelyissä.  

Aluevaalien toiselle kierrokselle pääsevät ne puolueet, jotka saavat ainakin kymmenen prosenttia äänistä. Toinen kierros järjestetään viikon päästä.  

Ranskassa pidetään parlamenttivaalit vuonna 2017. Aluevaalivoitolla olisi iso merkitys Kansallinen rintamalle, kun se pyrkii vakuuttamaan äänestäjät kyvystään hallita maata.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme