Mainos
Mainos

Ranska aikoo hajottaa romanileirit

Ranska aikoo hajottaa laittomat romanileirit. Maan sisäministeri Brice Hortefeux'n mukaan kaikkiaan 300 romanien ja muiden asuttamaa laitonta leiriä tai vallattua taloa suljetaan.

Lisäksi Ranska aikoo karkottaa muista EU-maista saapuvat romanit, jotka rikkovat lakia. Ministerin mukaan karkotukset toimeenpannaan välittömästi.

Päätöksestä ilmoitettiin sen jälkeen, kun presidentti Nicolas Sarkozy oli kutsunut kokoon kriisineuvottelut. Kokous oli seurausta viime viikolla Ranskassa sattuneesta, poliisiasemalle kohdistuneesta hyökkäyksestä. Hyökkäys tapahtui sen jälkeen, kun poliisi oli ampunut autolla virkavaltaa paenneen romanin. Myös Grenoblessa sattuneet mellakat saivat Sarkozyn toimimaan.

Romanijärjestöt ja Sarkozyn poliittiset vastustajat ovat syyttäneet presidenttiä vähemmistöjen leimaamisesta. Ranskan viranomaisten arvion mukaan maassa on noin 15 000 romania.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme