Mainos
Mainos

Ranska aikoo viedä kansalaisuuden terroristeilta

Ranskassa parlamentin alahuone on hyväksynyt lakialoitteen, jonka nojalla terrorismirikoksiin syyllistyneiltä voidaan viedä Ranskan kansalaisuus.

Kansalaisuuden vieminen voi tulla kyseeseen tapauksissa, joissa terrorismista tuomitulla on kaksoiskansalaisuus, eli myös jonkin muun maan kansalaisuus Ranskan lisäksi.

Esitys on osa lakipakettia, jonka presidentti Francois Hollande vei parlamenttiin Pariisin marraskuisten terrori-iskujen jälkeen. Suuri osa ranskalaisista kannattaa esitystä, mutta Hollanden omassa sosialistipuolueessa se on jakanut mielipiteitä.

Viime kuussa oikeusministeri Christiane Taubira erosi tehtävästään vastalauseena kansalaisuusaloitteelle. Myös Hollanden aiemman hallituksen pääministeri Jean-Marc Ayrault on torjunut sen.

Parlamentti äänestää myöhemmin tänään koko lakipaketin kohtalosta. Eilen parlamentti hyväksyi jo terrori-iskujen jälkeisen poikkeustilan jatkamisen kolmella kuukaudella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme