Mainos
Mainos

Ranska arvosteli iskua Irakiin

Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine on arvostellut kovin sanoin Yhdysvaltain ja Britannian perjantaisia ilmaiskuja Irakiin. - Iskuilla ei ole laillista perustaa kansainvälisessä oikeudessa, ulkoministeri Vedrine totesi LCI-tv-kanavan haastattelussa.

Vedrinen mukaan Yhdysvallat ja Britannia ovat jääneet yksin kovien linjaustensa kanssa. -Tietääkseni juuri kukaan ei hyväksy näitä iskuja. Ainoastaan Kanada ja Puola, enkä tiedä heidänkään perustelujaan. Kaikki muut maat ovat ilmaisseet paheksuntansa, kuten mekin, koska emme näe, mikä on tämän toiminnan mielekkyys.

Ministerin mukaan Ranska myös kannattaa Irakin vastaisten pakotteiden lopettamista, koska ne aiheuttavat kärsimystä tavallisille irakilaisille. Nato-maa Ranska on viime vuosina ottanut etäisyyttä liittolaistensa Yhdysvaltojen ja Britannian Irakin-politiikkaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme