Mainos
Mainos

Ranska ei täytä Emuun pääsylle asetettua ehtoa

Ranskan uusi hallitus on sanonut ensimmäistä kertaa varmasti, ettei Ranska täytä talous- ja rahaliitto Emulle asetettua ehtoa tänä vuonna. Valtiovarainministeri Dominique Strauss-Kahnin mukaan maan budjettialijäämä ei laske alle kolmeen prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Ranskalainen hallituslähde kertoi tänään, että budjettivaje on ensi tietojen mukaan runsaat 3,4-3,5 prosenttia. Strauss-Kahn korosti kuitenkin eilisiltana, että Ranska on sitoutunut käynnistämään yhteisen eurovaluutan aikataulun mukaisesti vuoden 1999 alussa. Sosialistien johtama hallitus tähtää hänen mukaansa edelleen tiukasti siihen, että alijäämä saadaan kuriin.

Sosialistinen uusi pääministeri Lionel Jospin on sanonut, että Ranskan talouden tila on vakava ja on määrännyt riippumattoman tarkastuksen, jonka tulokset on määrä julkaista 21. heinäkuuta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme