Mainos
Mainos

Ranska haluaa estää lasten tuhkarokkokuolemat – rokotukset tulossa pakollisiksi lailla

Ranskassa ollaan säätämässä lakia, jonka myötä lasten rokotukset tulevat pakollisiksi. The Independent -lehden mukaan maan hallitus haluaa rokotukset pakollisiksi vuodesta 2018 alkaen.

Pääministeri Edouard Philippe pitää käsittämätöntä, että maassa, joka on ollut rokotusten edelläkävijä, kuolee lapsia tuhkarokkoon.

Ranskassa pakollisia lapsuusiän rokotteita on kolme: kurkkumätä, polio ja jäykkäkouristus. Muut, mukaan lukien hinkuyskä- ja hepatiittirokotteet, ovat suositeltavia.

Pääministerin mukaan rokotteet, jotka ovat maailmanlaajuisesti suositeltuja, voisivat olla jatkossa pakollisia Ranskassa.

Ranska on ottamassa mallia Italiasta, joka on kieltänyt rokottamattomien lasten pääsyn valtion kouluihin.

Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut tuhkarokon leviämisestä ympäri Eurooppaa, vaikka sitä vastaan on saatavilla tehokas rokote. Rokotusten vastaisten liikkeiden uskotaan edistäneen alhaisen tason immunisaatiota tartuntatauteihin useissa maissa.

Tuoreiden tutkimusten mukaan 30 prosenttia ranskalaisista ei luota rokotteisiin ja 52 prosenttia vastaajista uskoo rokotteen hyötyjen olevan riskejä suurempia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme