Mainos
Mainos

Ranska haluaa rangaista anoreksiaan yllyttäjiä

Ranskan parlamentin alahuone on hyväksynyt tiistaina lain, jonka mukaan laihuuden ihannointi tiedotusvälineissä olisi rikollista.

Laki on suunnattu anoreksiaa kannattavia nettisivuja vastaan sekä julkaisuja, joissa nuoria naisia ja tyttöjä rohkaistaan laihduttamaan sairaalloisesti.

- Tällaiset viestit ovat kuolemanviestejä. Valtion tulee pystyä asettamaan syytteeseen henkilöt, jotka ovat tällaisten sanomien takana, jyrisi terveysministeri Roselyne Bachelot aiemmin tällä viikolla parlamentille.

-Nuoria tyttöjä rohkaistaan valehtelemaan lääkäreilleen, heille neuvotaan ruokia, jotka on helpompi oksentaa tai kehotetaan piiskaamaan itseään joka kerta kun he ovat syöneet. Tällä ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa, Bachelot jatkoi.

Jos Ranskan parlamentin ylähuone hyväksyy lain, voisi hengenvaaralliseen laihduttamiseen yllyttämisestä seurata 45 000 euron sakko tai jopa kolmen vuoden vankeustuomio.

Ranskan muotimaailma hyväksyi viikko sitten esityksen, jolla pyritään estämään langanlaihojen mallien käyttö muotinäytöksissä. Esitys on kuitenkin luonteeltaan suositus, eikä pidä sisällään mitään tarkkoja määräyksiä.

(MTV3-Reuters-BBC-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme