Mainos
Mainos

Ranska ja Espanja eri linjoilla EU-siirtolaisuudesta

EU-puheenjohtajamaa Ranskan tiukat suunnitelmat laittoman siirtolaisuuden rajoittamiseksi eivät ole ottamassa kovin suurta tulta alleen.

EU-maiden sisäministerit pääsivät tänään Cannesissa alkaneessa kokouksessaan sopuun yhteisistä siirtolaispolitiikan tavoitteista, mutta Ranska joutui tekemään alkuperäiseen päätöstekstiinsä useita pehmennyksiä.

Esimerkiksi Espanja ei hyväksynyt sitä, että EU olisi tuominnut laittomien siirtolaisten massalaillistamiset. Espanja itse antoi oleskeluluvan sadoilletuhansille siirtolaisille vuonna 2005 sillä ehdolla, että heillä oli jo työpaikka maassa.

Ranskan suunnitelmat ovat kirvoittaneet kovaa kritiikkiä myös kansalaisjärjestöiltä, jotka pelkäät kaavailujen rikkovan ihmisoikeuksia.

EU:n alueella arvioidaan olevan miljoonia laittomia siirtolaisia. Monet heistä ovat olleet EU:ssa jo vuosia, ja useilla on myös työpaikka.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 07.07.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme