Mainos
Mainos

Ranska ja Saksa: EU:lle aktiivisempi puolustuspolitiikka

Ranska ja Saksa valmistelevat yhteisiä ehdotuksia EU:n puolustuspolitiikan muuttamiseksi "aktiivisemmaksi ja käyttökelpoisemmaksi".  

Suunnitelmasta tiedottavat Ranskan puolustusministeri Jean-Yves Le Drian ja hänen saksalainen kollegansa Ursula von der Leyen.

Kannanotolla on tarkoitus herättää keskustelua siitä, pitäisikö harkinta eurooppalaisesta puolustuksesta käynnistää uudelleen, kertoo Ranskan puolustusministeriö medialle.  

Nyt tehtyihin ehdotuksiin sisältyvät Euroopan puolustuksen yhteisen päämajan perustaminen sekä yhteinen satelliittivalvonnan järjestelmä. Ajatuksena silti on, että EU:n jäsenmaiden puolustuksen keskiössä säilyvät kunkin maan omat puolustusvoimat.  

EU:n johtajien on määrä keskustella unionin puolustuksen ja turvallisuuden tehostamisesta ensi viikolla Slovakian Bratislavassa. Osasyy EU-puolustuksen läpikäymiseen on se, että vahvat puolustusvoimat omaava Britannia on päättänyt erota unionista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot