Mainos
Mainos

Ranska ja Venäjä alkavat jakaa tiedustelutietoa ja kiihdyttävät Isis-taistelua

Venäjä ja Ranska ovat sopineet jakavansa Syyrian sotilasoperaatioita koskevaa tiedustelutietoa, kertoo Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Putin tapasi tänään Ranskan presidentin Francois Hollanden Moskovassa. Maat sopivat myös äärijärjestö Isisin vastaisten iskujen kiihdyttämisestä. Iskuja aiotaan kohdistaa erityisesti alueille, joiden kautta Isis kuljettaa myymäänsä öljyä.

Hollanden mukaan tarkoitus on iskeä vain Isistä, ei muita ryhmiä vastaan.Venäjää on syytetty siitä, että sen Isisin vastaiset iskut ovat kohdistuneet itse asiassa Syyrian oppositioon. 

Putin kertoi hänen ja Hollanden keskustelleen myös Ukrainan tilanteesta ja toivovan rauhansopimuksen täytäntöönpanoa.

Huolimatta yhteistyön lisäämisestä presidentit olivat yhä hyvin erimielisiä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin kohtalosta.

Ranskan Hollande totesi, että Bashar al-Assadilla ei ole sijaa tulevaisuuden Syyriassa. Presidentti Putin taas painotti, että al-Assad on "luonnollinen" kumppani terrorismin vastaisessa taistelussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme