Mainos
Mainos

Ranska jumittuu taas lähes täysin yleislakkoon

Ranskan julkisen liikenteen käyttäjät ja maan lukuisat turistit joutuvat huomenna jälleen kärvistelemään ilman kuljetuspalveluja kun maan julkinen sektori menee päivän mittaiseen yleislakkoon protestoidakseen hallituksen kaavailemia eläkejärjestelmän uudistuksia vastaan.

Lakko vaikuttaa ainakin 70 kaupungin julkiseen liikenteeseen. Pahiten kärsii tietysti Pariisi, jonka metrot, bussit ja lähijunat jumittuvat lähes täydellisesti. Myös lennonjohtajat ovat tiistaina lakossa, minkä vuoksi yli 80 prosenttia lennoista joudutaan perumaan. Air France vakuutti kuitenkin tänään, että kaikki sen pitkänmatkan vuorot lennetään suunnitellusti.

Rautatietyöläiset menevät 36-tunnin lakkoon jo myöhään tänään, minkä seurauksena kolmannes TGV-pikajunien vuoroista joudutaan perumaan. Lakossa ovat huomenna myös ainakin posti- ja telealan työntekijät ja opettajat.

Yleislakko on toistaiseksi vakavin yhteenotto Ranskan vasemmistolaisen työväenliikkeen ja pääministeri Jean-Pierre Raffarinin keskustaoikeistolaisen hallituksen välillä. Raffarin ja sosiaaliministeri Francois Fillon ovat ilmoittaneet olevansa valmiita tekemään joitakin muutoksia kiisteltyihin uudistuksiin, mutta kaksikko on tiukasti kieltäytynyt perumasta suunnitelmiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme